Řežábek

70 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
786 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
32 g
Sacharidy
80 g
Vláknina
5 g
Cukr
854 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Uvařené uzené maso nakrájíme i s rohlíky na kostičky.
  • 2
    Přidáme vejce, rozetřený česnek, nasekanou nať z pažitky, libečku, petrželky, řebříčku a kopřivy. Okořeníme, osolíme, přidáme vykynutý kvásek z droždí, krupici a dle potřeby trochu mléka a vývaru z uzeného masa.
  • 3
    Zaděláme hustší těsto tak, aby nám v něm stála vařečka a dáme vykynout na teplé místo.
  • 4
    Vykynuté těsto pečeme ve vymaštěném a moukou vysypaném pekáčku v předehřáté troubě.
  • 5
    Řežábek byl tradičním velikonočním pokrmem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
čt 12. 5. 2016
Řežábek
Hodně podobně dělám hlavičku na Velikonoce. Místo hovězího vývaru a mléka dávám vývar z uzeného masa. Tady je ovšem tekutin na toto množství housek a hlavně krupičky směšně malé množství. Dala jsem celkem 0,5 l. Bylinek jsem ala také mnohem víc, máme to tak raději, ale to je na každém. Pepře naopak jen jednu špetku a nového koření též. Raději ochucuji bylinkami. Z důvodu špatného poměru tekutin nemůžu hodnotit kladně.