Velikonoční nádivka s houbami a bylinkami
70 min.
Ingredience
- 50gramůHouby sušené
- 480mililitrůVoda pitná
- 1kusBujón zeleninový
- 1lžíceOlej rostlinný
- 8kusůRohlíky bílé
- 1kusPaprika zelená
- 6kusůVaječný žloutek slepičí
- 6kusůVaječný bílek slepičí
- 4stroužkyČesnek
- 5lžicKopřiva
- 1lžíceLibeček
- 1lžícePetržel - nať
- 1lžícePažitka
- 2gramyMáslo čerstvé
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaSůl
- Na pekáč
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
596 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
26 g
Sacharidy
62 g
Vláknina
6 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1V 80 ml vody namočíme sušené houby a necháme bobtnat. Papriku očistíme a nakrájíme na jemné nudličky, česnek prolisujeme, kopřivy spaříme a nasekáme nadrobno, pažitku, libeček a petrželovou nať drobně pokrájíme. Ve zbylé vodě s olejem 10 minut vaříme bujón.
- 2Rohlíky nakrájíme na kostky, přimícháme papriku a přelijeme prochladlým bujónem. Poté vmícháme scezené a pokrájené houby, česnek, rozmíchané žloutky, bylinky, sůl, pepř a dobře promícháme. Na závěr zapracujeme pevný sníh z bílků.
- 3Nádivkou naplníme pekáč, který jsme vymazali a vysypali prosátou strouhankou. Povrch nádivky poklademe plátky másla. V troubě předehřáté na 180 °C pečeme nádivku zhruba 45 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.