Vepřové v bylinkách
115 min.
Ingredience
- 1lžícePetržel - nať
- 1lžíceMajoránka
- 1kusCibule
- 1lžícePažitka
- 20mililitrůHořčice
- 1lžíceBobkový list
- 1lžíceRozmarýn sušený
- 100mililitrůOlej stolní
- 800gramůVepřové kotlety
- 200mililitrůBujón hovězí
- 3lžíceStrouhanka
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
- 1kusVejce slepičí
- 1stroužekČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
717 kcal
Bílkoviny
53 g
Tuky
47 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Prolisovaný česnek smícháme s kostičkami cibule, bylinkami, olejem a hořčicí. Do směsi položíme maso a marinujeme ho v ledničce čtyři hodiny. Poté z masa odstraníme bylinky, položíme ho do pekáče, osolíme, opepříme, přelijeme marinádou a pečeme asi hodinu na 220 stupňů C. Maso během pečení můžeme podlít bujonem nebo přelít marinádou.
- 2Bylinky, strouhanku, vejce, sůl a koření smícháme a necháme patnáct minut stát. Maso z trouby mezitím necháme zchladnout, poté ho pomažeme bylinkovou směsí a pečeme dalších třicet minut.
- 3Maso podáváme s výpekem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.