Na čokoládové košíčky potřebujeme temperovat čokoládu. Kdybychom ji pouze rozpustili, neleskla by se a nekřupala. Na temperování tmavé čokolády čokoládu rozpustíme ve vodní lázni a ohřejeme na teplotu asi 45 a pak zchladíme v ledové vodní lázni na 28, pak už jen znova ohřejeme na asi 31. Pomocí lžičky nebo štětce natřeme čokoládu do formiček, dáme do mrazáku ztuhnout a formičky natřeme druhou vrstvu čokolády. Pomocí čajové lžičky na pečící papír vytvoříme čokoládová kolečka a do středu těchto koleček přitiskneme ztuhlé čokoládové mističky. Necháme na papíru v lednici ztuhnout.
Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni. Stáhneme z ohně a zamícháme do ní žloutky, rum a polovinu cukru. Necháme vychladnout.
Mezitím ušleháme hodně pevnou šlehačku. A vmícháme do ní zchladlou čokoládovou směs.
Zbylý cukr a bílky ušleháme na pevný sníh. Poté vše lehce smícháme (nejlépe stěrkou).
Na dno každého čokoládového pohárku dáme lžičku nakrájených malin a zalijeme až po okraj pěnou. Necháme dvě hodiny v lednici, pak pěny dozdobíme a dáme ještě alespoň na 3 hodiny do lednice.