Omyté brambory ve slupce rozkrojíme, poklademe na plech a dáme do předehřáté trouby péct. Pečeme je přibližně 35-40 minut. Upečené brambory oloupeme a dáme do mísy. Přidáme omytou, drobně pokrájenou pažitku, nastrouhaný plísňový sýr, mletý bílý pepř, máslo, promícháme a rozšťoucháme nahrubo vidličkou.
Ledový salát omyjeme a necháme listy odkapat. Připravíme zálivku: do mísy dáme drobně pokrájený omytý čerstvý kopr, cukr, citronovou šťávu, extra olivový olej a vše vyšleháme. Pak přidáme lžíci naložených kaparů. Salát dáme do mísy, pokapeme zálivkou a promícháme. Sýr Hermelín pokrájíme na malé trojúhelníčky.
Očistíme a omyjeme lišky, pokrájíme je na malé kousky, ale malé 1-2cm plodnice necháme vcelku. Cibuli a česnek očistíme a drobně pokrájíme.
Omytá rajčata spaříme horkou vodou, pokrájíme je na kostičky a dáme do mísy. Přidáme k nim nadrobno pokrájená sušená rajčata, 2 lžíce oleje ze sušených rajčat a drobně pokrájený omytý rozmarýn. Vše promícháme.
V pánvi rozpálíme olivový olej, na kterém zpěníme cibuli s česnekem. Když začíná mít zlatou barvu, přidáme lišky, které vydusíme z vody. Pak je osolíme, opepříme a smažíme dozlatova přibližně 4-5 minut. Přidáme k nim všechna rajčata s rozmarýnem, promícháme a pod pokličkou dusíme přibližně 3 minuty.
Na talíře dáme kulaté tvořítko, vysoké alespoň 6-8 cm, do kterého na výšku asi 2 cm natlačíme bramborovou směs, na ni položíme směs lišek do výšky též 2-3 cm, zakryjeme je znovu bramborovou směsí a tvořítko vytáhneme. Vzniklý dortík ozdobíme lžící lišek s rajčaty a plátkem sýru typu Hermelín.
Okolo dortíků položíme ozdobně listy salátu a podáváme.