Potahování dortů

Dort se stává dortem teprve ve chvíli, kdy je potažený a ozdobený. Pokud se použijí kvalitní suroviny i správné potřeby a dodrží doporučené postupy, není potahování ani zdobení složité.

Kuchařská škola

Potažení dortového korpusu je základ pro další zdobení. Potahování není složité, je ale potřeba mít základní vybavení, použít kvalitní suroviny ve správné konzistenci a samozřejmě dodržet několik základních pravidel.

Korpusy je možné potáhnou

  • potahovací hmotou
  • marcipánem
  • fondánem
  • krémem

Obrázek  

Potahovací hmota, marcipán i fondán by se měly nanášet na tenkou vrstvu máslového krému.

Marcipán, ale i fondán nebo potahovací hmoty není vhodné kombinovat s krémy, které obsahují šlehačku, tvaroh, jogurt  a podobné ingredience mléčného původu. Tyto krémy špatně tuhnou, především marcipán po nich klouže a rozpouští se. Ideální jsou jedině máslové krémy.

Potahovací hmoty je možné obarvit trestí, uchovávají se zabalené v mikroténovém sáčku v pokojové teplotě.

 

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.