Základní suroviny v kuchyni

Jen sůl, pepř, cukr, máslo a mouka nám v kuchyni nestačí. Potřebujeme mít stále k dispozici několik základních surovin a potravin, bez kterých se chutné jídlo připravit nedá. Je také dobré počítat třeba i s nenadálou příjemnou nutností něco uvařit pro nečekané hosty.

Kuchařská škola

Základní stálé suroviny a potraviny pro běžné vaření by měly být v každé kuchyni. Pro jejich ukládání nám slouží kuchyňské skříňky a skříně, chladnička, mraznička, ale třeba i spíž nebo sklep.

Obrázek

V každé kuchyni je potřeba mít k okamžitému použítí základní sortiment, z kterého se dá uvařit třeba i jednoduché, ale chutné jídlo.

  • Sůl, pepř, koření, rýže, těstoviny, luštěniny, cukr, olej, ocet, čaj, káva… to vše by v kuchyni mělo být trvale k dispozici například ve skříňce nebo skříni.
  • Maso, ale třeba i již připravenou zeleninu nebo hotová jídla můžeme mít bez obav v mrazáku

Zásoby je nutné průběžně nejen spotřebovat, ale také kontrolovat a doplňovat.

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.