Základní suroviny v kuchyni
Jen sůl, pepř, cukr, máslo a mouka nám v kuchyni nestačí. Potřebujeme mít stále k dispozici několik základních surovin a potravin, bez kterých se chutné jídlo připravit nedá. Je také dobré počítat třeba i s nenadálou příjemnou nutností něco uvařit pro nečekané hosty.
Kuchařská škola
Základní stálé suroviny a potraviny pro běžné vaření by měly být v každé kuchyni. Pro jejich ukládání nám slouží kuchyňské skříňky a skříně, chladnička, mraznička, ale třeba i spíž nebo sklep.
V každé kuchyni je potřeba mít k okamžitému použítí základní sortiment, z kterého se dá uvařit třeba i jednoduché, ale chutné jídlo.
- Sůl, pepř, koření, rýže, těstoviny, luštěniny, cukr, olej, ocet, čaj, káva… to vše by v kuchyni mělo být trvale k dispozici například ve skříňce nebo skříni.
-
Vajíčka, máslo, mléko a mléčné výrobky i mnoho dalších surovin snadno krátkodobě uskladníme v chladničce
Zásoby je nutné průběžně nejen spotřebovat, ale také kontrolovat a doplňovat.