Hovězí steak na grilu s marinovanou zeleninou
95 min.
Ingredience
- 1kilogramHovězí roštěnka vys. peč.
- 2lžičkySůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- Bylinkové máslo
- Náplň
- 150gramůSýr Lučina - termizovaný
- 1kusCibulka jarní
- 100gramůAnglická slanina
- 6kusůBrambory
- Příloha
- 2kusyPaprika červená
- 2kusyPaprika zelená
- 1kusCuketa
- 1kusLilek
- 2stroužkyČesnek
- 3kusyRozmarýn čerstvý
- 2špetkySůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1decilitrOlej olivový extra panenský
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
990 kcal
Bílkoviny
58 g
Tuky
77 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
7 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Brambory ve slupce omyjeme, osolíme, opepříme, na každý brambor dáme plátek čerstvého másla. Každý brambor zabalíme do alobalu, naskládáme je na plech a v předehřáté troubě při 150 stupňové teplotě pečeme přibližně 45 minut. Těsně před podáváním je vybereme z alobalu a překrojíme na poloviny.
- 2Bylinkové máslo: Měkké máslo dáme do misky. Přidáme nasekanou petrželovou nať, prolisovaný česnek, kerblík, estragon, hořčici a vše vařečkou promícháme. Nakonec dochutíme solí, pepřem, zamícháme a hotové bylinkové máslo přeložíme na potravinářskou fólii. Srolujeme do tvaru válečku, zabalíme a odložíme do lednice ztuhnout.
- 3Náplň: Zelenou část jarní cibulky drobně nasekáme do misky, přidáme drobně nasekaný česnek a sýr Lučinu. Podle vlastní chuti osolíme, opepříme a všechny suroviny důkladně promícháme. Náplň také odložíme do lednice. Do pánve drobně nakrájíme slaninu, kterou opečeme dozlatova.
- 4Příloha: Červené a zelené papriky naskládáme na plech a v horké troubě při 220 stupňové teplotě je opečeme do tmavě hnědé barvy. Potom ještě horké papriky zabalíme zvlášť do alobalu, necháme je zvlhnout asi 10 minut a oloupeme je. Nakrájíme papriky na čtvrtky a necháme zatím stranou.
- 5Lilek omyjeme, oloupeme, nakrájíme na tenké dlouhé proužky, které opečeme v pánvi se dvěma lžícemi rozehřátého oleje. Cuketu neloupeme, ale nakrájíme ji stejně jako lilek a také opečeme v pánvi na olivovém oleji. Opečenou zeleninu smícháme dohromady, přidáme sůl, pepř, rozmarýn, nakonec pokapeme olejem a zabalíme do alobalu. Těsně před podáváním prohřejeme na grilu.
- 6Maso nakrájíme na porce, které osolíme a opepříme. Gril rozehřejeme na střední teplotu, do středu naskládáme steaky a opékáme je po každé straně 10-12 minut, když je chceme mít úplně propečené. Opečené steaky poklademe na plech, na každý položíme plátek bylinkového másla a na okraji grilu necháme maso odpočívat 3 minuty.
- 7Steaky rozdělíme na talíře, přidáme připravenou zeleninu v alobalu, také čtvrtky opečených paprik. Potom rozložíme brambory, které naplníme připravenou náplní, náplň posypeme opečenou slaninou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.