Kuřecí rizoto s marinovaným masem

120 min.
Indie

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1479 kcal
Bílkoviny
90 g
Tuky
79 g
Sacharidy
96 g
Vláknina
6 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rýži propereme a opražíme na rozpáleném oleji společně s nakrájenou cibulí. Jakmile rýže zesklovatí, zalejeme trochou vody, v níž rozmícháme všechny ostatní ingredience a dusíme cca 5 minut. Poté odstavíme.
  • 2
    Nadrobno nakrájenou cibuli smícháme s utřeným česnekem a všemi ostatními ingrediencemi na marinádu. Vložíme do ní naporcované kuře a necháme minimálně 2 hodiny odležet.
  • 3
    Poté nadrobno nasekáme cibuli a česnek a společně s hřebíčkem, kardamomem (6 ks = 12 g)), skořicí a solí krátce osmahneme na rozpáleném oleji. Vložíme maso i s marinádou a dusíme doměkka. Když je kuře hotové, zakryjeme ho připravenou rýží, přikryjeme pokličkou a ve vyhřáté troubě dodusíme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.