Kuřecí rizoto s marinovaným masem
120 min.
Ingredience
- Marináda
- Maso
- 1kusKuře
- 1kusCibule
- 4stroužkyČesnek
- 1špetkaSůl
- 3lžíceOlej rostlinný
- 0,5lžičkaHřebíček
- 0,5lžičkaKardamom
- 0,5lžičkaSkořice mletá
- Rýže
- 400gramůRýže loupaná
- 1kusCibule
- 0,5kusHřebíček
- 0,5gramKardamom
- 1špetkaTabasco
- 3lžíceOlej rostlinný
- 1špetkaSůl
- 0,5lžičkaKari koření
- 0,5lžičkaPaprika mletá pálivá
- 0,5lžičkaNové koření mleté
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1479 kcal
Bílkoviny
90 g
Tuky
79 g
Sacharidy
96 g
Vláknina
6 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Rýži propereme a opražíme na rozpáleném oleji společně s nakrájenou cibulí. Jakmile rýže zesklovatí, zalejeme trochou vody, v níž rozmícháme všechny ostatní ingredience a dusíme cca 5 minut. Poté odstavíme.
- 2Nadrobno nakrájenou cibuli smícháme s utřeným česnekem a všemi ostatními ingrediencemi na marinádu. Vložíme do ní naporcované kuře a necháme minimálně 2 hodiny odležet.
- 3Poté nadrobno nasekáme cibuli a česnek a společně s hřebíčkem, kardamomem (6 ks = 12 g)), skořicí a solí krátce osmahneme na rozpáleném oleji. Vložíme maso i s marinádou a dusíme doměkka. Když je kuře hotové, zakryjeme ho připravenou rýží, přikryjeme pokličkou a ve vyhřáté troubě dodusíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.