Masové kuličky pečené

45 min.
Česká republika

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
329 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
26 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
1 g
Cukr
910 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do rendlíku nalijeme červené víno, přidáme sušená rajčata a povaříme 10 minut. Rajčata vyjmeme a necháme okapat. Rajčata posekáme nadrobno, cibuli oloupeme, nakrájíme na drobné kostičky, česnek prolisujeme. Bazalku, rozmarýn a šalvěj posekáme najemno a rozmícháme v hořčici. Do mísy vložíme mleté maso, přidáme vejce, strouhanku, pokrájená rajčata, bylinkovou hořčici, cibuli, česnek, sůl, pepř, tymián, oregano, majoránku, saturejku a vymícháme masové těsto. Plech vymažeme tukem, z těsta mokrýma rukama tvoříme malé kuličky, které vyskládáme na plech, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme přibližně 15 minut.
  • 2
    Podáváme jako teplý předkrm s nějakou pikantní omáčkou nebo dresinkem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.