Masové kuličky pečené
45 min.
Ingredience
- 20gramůRajčata sušená sterilovaná
- 150mililitrůVíno červené
- 50gramůCibule
- 2stroužkyČesnek
- 500gramůMaso mleté - mix
- 1kusVejce slepičí
- 40gramůStrouhanka
- 15gramůHořčice
- 6gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 1gramOregano sušené
- 1gramSaturejka
- 1gramMajoránka
- 1gramTymián sušený
- 2gramyBazalka
- 4gramyRozmarýn čerstvý
- 2gramyŠalvěj čerstvá
- 25gramůTuk
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
329 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
26 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
1 g
Cukr
910 mg
Postup přípravy
- 1Do rendlíku nalijeme červené víno, přidáme sušená rajčata a povaříme 10 minut. Rajčata vyjmeme a necháme okapat. Rajčata posekáme nadrobno, cibuli oloupeme, nakrájíme na drobné kostičky, česnek prolisujeme. Bazalku, rozmarýn a šalvěj posekáme najemno a rozmícháme v hořčici. Do mísy vložíme mleté maso, přidáme vejce, strouhanku, pokrájená rajčata, bylinkovou hořčici, cibuli, česnek, sůl, pepř, tymián, oregano, majoránku, saturejku a vymícháme masové těsto. Plech vymažeme tukem, z těsta mokrýma rukama tvoříme malé kuličky, které vyskládáme na plech, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme přibližně 15 minut.
- 2Podáváme jako teplý předkrm s nějakou pikantní omáčkou nebo dresinkem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.