Taštičky z listového těsta s masem a rajčatovo-meruňkovým čatní

125 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1034 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
83 g
Sacharidy
110 g
Vláknina
6 g
Cukr
50 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omytá rajčata spaříme, oloupeme, nakrájíme na kostičky a dáme je do hrnce. Sušené meruňky omyjeme a nakrájíme na proužky, oloupaný česnek posekáme nadrobno. Omyjeme zlaté hrozinky a spolu s česnekem je přidáme k rajčatům. Přidáme cukr, pepř, sůl, ocet a vodu. Promícháme, přivedeme k varu, pak snížíme teplotu a pomalu vaříme pod pokličkou 1-1.5 hodiny. Často směs promícháme. Uvařené rajčatovo-meruňkové čatní necháme vychladnout.
  • 2
    Bylinky: rozmarýn, bazalku, petrželku a tymián omyjeme, drobně pokrájíme a v misce promícháme. Mleté vepřové libové maso dáme do mísy. Očistíme šalotku a česnek, drobně pokrájíme a přidáme k masu. Doložíme sůl, pepř, bylinky, smetanu, strouhanku a masovou směs důkladně promícháme.
  • 3
    Listové těsto rozřežeme na pomoučeném vále na 4 díly. Z každého vyválíme plát těsta silný 2-3 mm a široký do 10 cm. Pláty těsta potřeme hořčicí, kromě okrajů (asi 1 cm). Posypeme je směsí bylinek a natřeme masovou směsí. Okraje potřeme rozšlehaným bílkem a plátky těsta svineme do závinů. Potřeme je zbývajícím bílkem, posypeme sezamovými semínky a dáme do předem vyhřáté trouby péct. Pečeme při 180°C přibližně 20 minut.
  • 4
    Upečené závitky podáváme teplé i studené s rajčatovo-meruňkovým čatní.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.