Podle návodu na obalu necháme želatinu změknout a nabobtnat. Bílou i hořkou čokoládu nastrouháme. V míse ušleháme žloutky do pěny, postavíme je do horké lázně, za stálého míchání přidáváme cukr, vanilkový cukr a mléko. Šleháme tak dlouho, dokud se cukr nerozpustí. Poté přimícháme obě čokolády a mícháme, než se čokoláda rozpustí. Želatinu vymačkáme a za stálého míchání ji rozpustíme v horkém krému, poté šleháme ve studené vodní lázni, dokud krém nevychladne.
Nakonec do krému zamícháme mandlový likér a necháme v chladničce ztuhnout.
Mandarinky scedíme, necháme okapat, několik jich odložíme stranou na ozdobení. Zbytek pokrájíme na menší kousky.
Z bílků ušleháme tuhý sníh. Polovinu šlehačky ušleháme dotuha, sníh, šlehačku a kousky mandarinek pak zamícháme opatrně do krému. Dortovou formu vyložíme po obvodu a na dně cukrářskými piškoty, navrstvíme na ně hotový krém, uhladíme a uložíme na 4 hodiny do chladničky.
Zbytek šlehačky ušleháme. Ztuhlou šarlotu vyklopíme na tác, ušlehanou šlehačkou naplníme zdobícího sáček a povrch šarloty ozdobíme kopečky šlehačky i plátky mandarinek.