Arašídy
Arašídy - burské oříšky - správně nejsou ořechy, za které je většinou považujeme, ale luštěniny. Pěstují se především pro semena a arašídy, které se prodávají jsou tzv. suché skořápkové plody. Arašídy obsahují velké množství různých živin, bílkovin, tuků, cukrů, vitamínů a antioxidantů.
plody se konzumují přímoé, přidávají se do salátů i různých jídel například v exotické kuchyni. Arašídový olej se používá k smažení, vyrábí se z něj i stolní pokrmové tuky, známé jako arašídové máslo.
Cukrářská škola
V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku
Kuchařův rádce
Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.