Sádlo
Sádlo je živočišný tuk, získávý z prasat, hus a kachen. Sádlo se používá především na smažení a pečení, ale i ve studené kuchyni.
Vepřové sádlo se škvaří z hřbetního a plstního sádla vepřů. Vyrábí se průmyslově i v domácnostech, patří k nejvíce oblíbeným a používaným tukům. Dobře se roztírá, má velmi příjemnou chuť. Je velmi vhodné k pečení, smažení i přímé konzumaci.
Husí sádlo se získává škvařením sádla hus a používá při tepelné úpravě některých jídel, svojí typickou lahodnou příchutí například zjemní dušené červené zelí a další jídla. Dobře se roztírá a může se konzumovat přímo například namazané na chleba.
Cukrářská škola
V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku
Kuchařův rádce
Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.