Fritování

Fritování je smažení, při kterém se potraviny vkládají do většího množství rozpáleného oleje nebo tuku, který na ně působí najednou ze všech stran. Frituje se v nerezových koších, které vkládáme do speciálních fritovacích hrnců nebo velkých smažících pánví. Při použití vhodných olejů nebo tuků je možné s jednou jejich náplní smažit i několikrát.

K fritování se používá fritéza s víkem, elektrickým ohřevem a termostatem. Potraviny se do rozpáleného oleje nebo tuku vkládají v nerezovém smažícím koši. Použít se může i smažící pánev - velká hluboká pánev s poklicí, do které se vkládá smažící koš s potravinami. Nejmodernější typy mají elektrický ohřev a termostat.

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.