Tex-mex
Tex-Mex jsou jídla, která pochází z tradiční americké a mexické kuchyně. Typický Tex-Mex se skládá především z fazolí, hovězího a vepřového masa, koření, taveného sýra a občas i tortilly. Tex-Mex jídla jsou většinou pikantní, ale zároveň velmi chutná.
Zřejmě nejvíce známým jídlem tex-mex kuchyně je dušené a velmi kořeněné pikantní chili con carne, které dokonce v americkém Texasu považují za národní jídlo. Hlavní suroviny jsou maso – většinou hovězí nebo jehněčí – a chili papričky. Podle místa a v něm pěstovaných plodin se do jídel přidávají také rajčata, cibule nebo fazole, někdy i pivo, skořice nebo hnědý cukr. Existuje i vegetariánské chili sin carne, které je samozřejmě bez masa.
Cukrářská škola
V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku
Kuchařův rádce
Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.