Telecí maso necháme v celku, rozmarýn se šalvějí posekáme najemno, telecí maso osolíme, opepříme, posypeme bylinkami, vložíme do pekáčku, přilijeme trošku oleje a pečeme zvolna doměkka. Očištěnou kedlubnu a brambory nakrájíme na kostičky, vsypeme do vroucí vody a 15 minut povaříme. Scedíme, přidáme máslo, smetanu, osolíme, opepříme, přidáme muškát a šťouchadlem rozmačkáme na kaši.
Cibuli a šalotku nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, špenátové listy omyjeme, posekáme najemno. V pánvi rozehřejeme máslo, přidáme cibuli, zpěníme, přisypeme špenát, česnek, smetanu, podusíme, osolíme, opepříme a zahustíme žloutkem. Listové těsto rozválíme na plát, poklademe špenátovou směsí, zabalíme jako štrůdl, povrch potřeme žloutkem, posypeme lněným semínkem a pečeme ve vyhřáté troubě dozlatova.
Do rendlíku nalijeme červené víno, přisypeme šalotku, povaříme 10 minut, scedíme, k vínu přilijeme telecí vývar, přidáme cukr, máslo a vyvaříme dohusta, osolíme a opepříme.
Maso naporcujeme, jednotlivé porce ještě krátce osmahneme na másle, upravíme na talíře, doplníme kedlubnovou kaší, porcí špenátového štrůdlu a ozdobíme šalotkovou šťávou.