Ovocné krémy

Kuchařská škola

Krémy s ovocem jsou velmi oblíbené, mohou se použít jak na plnění dortů a rolád, tak i na mnoho dalších druhů sladkého pečiva.

Využívají se různé druhy sezónního ovoce, ale i ovoce z kompotů. Nejčastěji se do krémů používají jahody, borůvky, meruňky, broskve, maliny nebo ostružiny, ale také švestky, rybíz i víno a další druhy především měkkého ovoce. 

Ovocné krémy se nejjednodušeji připravují ze základních krémů - nejlépe máslových, pudinkových, šlehačkových nebo žloutkových, k nim se pak opatrně přimíchává ovocná složka.

Ovoce do krému musí být samozřejmě umyté, případně zbavené pecek nebo jadýrek, nakrájené na velmi malé kousky, případně i rozmixované nebo propasírované.

 

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.