Ovocné krémy
Kuchařská škola
Cukrářská škola - videa s cukrářkou Ivetou Fabešovou
Práce s těstem
Sladká těsta
Dorty1. Druhy dortů2. Pečení, krájení, plnění a potahování dortového korpusu3. Krémy3.1. Máslové krémy3.2. Smetanový, šlehačkový a čokoládový krém3.3. Pudinkový, žloutkový a tvarohový krém3.4. Ovocné krémy3.5. Citrónový a mandlový krém4. Polevy5. Potahování dortů6. Zdobení dortů7. Videorecepty
Marcipánové figurky
Slané pečivo
Bonbóny a pralinky
Lízátka
Sušenky
Zmrzlina a sorbet
Suflé
Vánoce a Velikonoce
Krémy s ovocem jsou velmi oblíbené, mohou se použít jak na plnění dortů a rolád, tak i na mnoho dalších druhů sladkého pečiva.
Využívají se různé druhy sezónního ovoce, ale i ovoce z kompotů. Nejčastěji se do krémů používají jahody, borůvky, meruňky, broskve, maliny nebo ostružiny, ale také švestky, rybíz i víno a další druhy především měkkého ovoce.
Ovocné krémy se nejjednodušeji připravují ze základních krémů - nejlépe máslových, pudinkových, šlehačkových nebo žloutkových, k nim se pak opatrně přimíchává ovocná složka.
Ovoce do krému musí být samozřejmě umyté, případně zbavené pecek nebo jadýrek, nakrájené na velmi malé kousky, případně i rozmixované nebo propasírované.
Cukrářská škola
V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku
Kuchařův rádce
Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.