Tvarohové náplně

Náplně se základem z tvarohu se používají především na různé koláče, záviny, šátečky a také do kynutých buchet. Na větších kulatých koláčích se velmi často tvarohová náplň kombinuje s náplní makovou a marmeládovou.

Kuchařská škola

Tvarohové náplně se nejlépe připravují z tvarohu s menším množstvím vody. Přebytečnou vodu z tvarohu odstraníte, kdy ho položíte do misky na papír, na něj položíte prkénko a zatížíte například větší a těžší sklenicí se zavařeninou.

Pokud chcete, aby náplň byla opravdu velmi jemná, pak tvaroh ještě prolisujte.

Řídký tvaroh je možné zahustit přimícháním prášku vanilkového pudinku.

Náplně z tvarihu se nejčastěji používají na různé koláče a řezy, do kynutých buchet, ale třeba i do dortů. Velmi často se kombinují s někrerými druhy ovoce. 

Obrázek

Základní tvarohová náplň

Suroviny

  • 250 gramů tvarohu – kostka, ne vanička
  • 1 lžíce másla
  • 3 lžíce cukru
  • 1 vaječný žloutek
  • 2 lžíce rozinek
  • lžička rumu

Postup

V misce utřete máslo se žloutkem a cukrem, který se musí zcela rozpustit. Směs se pak důkladně promíchá s tvarohem a nakonec se přidají rozinky, namočené v rumu. 

Obrázek  

Tvarohová náplň s pudinkem

Suroviny

  • 2 balení tvarohu – kostka, ne vanička
  • 40 gramů másla
  • 2 vaječné žloutky
  • 2 balíčky vanilkového cukru
  • 2 lžíce prášku vanilkového pudinku
  • rozinky

Postup

Změklé máslo, žloutky a vanilkový cukr utřete v misce do hladké směsi a pak smícháte s tvarohem. Podle potřeby přimícháte vanilkový pudink tak, aby náplň měla správnou hustotu a nakonec přidáte rozinky.

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.